Uus meedia

 Uus meedia 


Mis on uus meedia ja mis on selle eelised traditsioonilise meedia ees?

Uus meedia on ajalehed, artiklid, blogid, podcastid, mis jõuavad tarbijani digitaalselt. Samad ajalehed ja artiklid võivad olla saadavad nii digitaalselt kui ka paberil. Uus meedia vähendab tootmiskulusi - ei pea midagi printima ega transportima, seega saab igaüks toota meediat kasutades peamiselt ainult enda aega. See tõtu saab uus meedia olla tasuta (pead nägema reklaame, kui pole adblocki) ja kuna palju rohkem inimesi toodab seda ei ole seda ka rikaste poolt võimalik kontrollida.

Ka reklaamijate vaatepunktist on uus meedia ahvatlev, kuna see võimaldab reklaamida kindlale sihtgrupile (nt koera omanikele), kindlas piirkonnas ja erinevalt tava meedia reklaamist saab jälgida kui palju reklaamimine tulu toob ja selle järgi otsustada kas reklaamida rohkem/vähem või tuleks hoopis strateegiat muuta (Reklaamimise muutmine on internetis palju).

seega kuidas mõjutab tavameediat?

Uus meedia konkureerib tavameediaga ja võidab ülal mainitud põhjustel vaatajaid üle. Paljud nooremad inimesed on hakanud vaatama teleka asemel näiteks youtube'i, kuna seal on 5 sekundilised reklaamid aga telekas on 5 minutilised reklaamid JA teleka vaatamise eest tuleb maksta. Ka ajalehti loetakse pigem internetist kuna paljud on seal tasuta. See paneb traditsioonilise meedia rohkem pingutama et vaataiaid hoida ja loob tarbijale paremad tingimused.

Mingis mõttes on uus meedia traditsioonilisele meediale kasulik, kuna traditsioonilise meedia kanalid saavad üle kolida interneti ja seeläbi raha säästa.


Kas traditsiooniline meedia jääb alles?

Traditsiooniline meedia jääb arvatavasti alles, kuna vanemad inimesed ei muuda nii kergesti oma vaatamis harjumusi ja praegusel hetkel on ikkagist telekas tulev kontent kvaliteetsem.

suurte vaatepunktist tahetakse siduda enda brändi pigem poliitiliselt korrektse meedia poolt ja laiale hulgale inimestele, seega jääb alles ka reklaamijate nõudlus.


kasutatud allikad:

https://www.snhu.edu/about-us/newsroom/liberal-arts/what-is-new-media

https://www.techfunnel.com/martech/traditional-media-vs-new-media-beneficial/

https://www.marketingcharts.com/featured-105414

https://wearedemocracy.co.uk/importance-traditional-media-within-evolving-media-landscape/


Comments

Popular posts from this blog

Eesti areng e- riigina

Bitcoin

free to play, non pay to win