Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO (8. nädal)

 Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO

Huvitav lugemine silmaringi avardamiseks neile, kes teavad häkkeri mõistet kui kedagi kes murrab kuhugi sisse tarkvara nõrkust ära kasutades ja siis kasutab seda süsteemi kuidagi rahateenimiseks või mingi poliitilise sõnumi edastamiseks. Selliseid häkkereid kutsub teksti autor kräkkeriteks ning ütleb, et neid ei austa ükski tõeline häkker

See artikkel räägib häkkerist selle originaalse tähenduse all ning selgitab milline on üks häkker on, millised on vajalikud eeldused häkkeriks saamiseks ning kuidas häkkeriks saada.

Minu jaoks kõige huvitavam teema artiklis oli häkkerikultuur. Üheks oluliseimaks asjaks häkkerite jaoks on vaba tarkvara ja avatud lähtekood. Ja seda nii võrd, et ollakse valmis tasuta või “üüri raha” eest kmouuni jaoks seda ise tegema. On ütlus et kui sa midagi hästi teed, siis ära tee seda kunagi tasuta. Häkkerite tasu tundub aga olevat rahateenimise asemel oma põhimõtete edasikandmine ja inimkonna edasi viimine kõigi heaolu nimel. See mõtte aga tundub tänapäeva ühiskonda vaadates, mis keerleb ümber raha ja suurte korporatsioonide, väga ulmeline ja oleks huvitav uurida kui palju selliseid inimesi reaalset eksisteerib. Aga kui häkkerite kommuun tõepoolest selline on siis ma ütleks see on veel muljetavaldavam kui nende oskused.

Soovitaksin seda lugeda kindlasti kõikidel programmeerimisega tegelevatel inimestel, kuna kui su maailma vaated sellega kokku lähevad on see kindlasti väga huvitav kommuun milles osaleda ja areneda.


artikkel:
http://www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html

Comments

Popular posts from this blog

Eesti areng e- riigina

Bitcoin

free to play, non pay to win